×

De utbildningar vi genomför räknas som samhällsviktiga och påverkas därför ej av myndigheternas beslut att stänga vanliga skolor. Bevakningsbranschen är en av få branscher som får ökad efterfrågan av sina tjänster i kristider och då behöver bevakningsföretagen mer personal för att tillgodose sina kunders ökade behov av bevakningspersonal och därför kommer vi att fortsätta utbilda bevakningspersonal.

Vi kommer att genomföra alla utbildningar som planerat och vi har vidtagit adekvata försiktighetsåtgärder för att motverka spridning av eventuellt virus t.ex. minskade klasser, sprida ut elever i klassrummen och blir man sjuk under utbildningen skall man stanna hemma och komplettera missade timmar/dagar utan extra kostnad. Hjärtligt välkommen!

Vi avser att genomföra alla utbildningar som planerat och vi har vidtagit adekvata åtgärder för att motverka spridning av eventuellt virus t.ex. minskade klasser, sprida ut elever i klassrummen och blir man sjuk under utbildningen får man avbryta den och komplettera missade timmar/dagar utan extra kostnad. Hjärtligt välkommen!

Väktarskolan AB

Butikskontrollantsutbildning

Butikskontrollantens uppgift är främst att hindra butiksstölder i varuhus och butiker. Arbetet är hårt och mycket krävande, varför man ställer höga krav på såväl eleverna som utbildningens genomförande. Som butikskontrollant arbetar man ofta ensam och i civila kläder, något som ställer extra höga krav på säkerhetstänkande och ett tydligt agerande. Då en butikskontrollant dagligen berövar folk friheten genom envarsgripanden, är det av yttersta vikt att butikskontrollanter besitter goda juridiska kunskaper. Vi lägger därför stor vikt på juridik och konflikthantering.

Denna påbyggnadsutbildning fokuserar på arbetsmetoder och den juridik som är av särskild vikt för yrket. Utbildningen följer kraven i Polismyndighetens föreskrift FAP 573-1.

Kursbeskrivning

- Butikskontroll, 2 tim.
- Bevakningsjuridik, 10 tim.
- Dokumentationsskyldighet, 4 tim.
- Förenklad handläggningsrutin vid snatteri, 4 tim.
- Konflikthantering och självskydd i butiksmiljö, 8 tim.
- Butikskontrollens utförande och tillvägagångssätt vid snatteri, 8 tim.
- Skriftligt och praktiskt prov, 4 tim.

Totalt 40 timmar

Förkunskaper

Endast den som är behörig att utföra arbete som väktare eller genomgår utbildning i särskild ordning enligt 7 kap. 2 § 3 st. får antas till utbildningen. Privatpersoner är välkomna. För att få arbeta som butikskontrollant skall man ha fyllt 18 år. Pris: 7.800 SEK.

Pris

7800 kr

Boka enkelt online

Välj kurstillfälle här nedanför och följ instruktionerna.

Var noga med att fylla i dina kontaktuppgifter korrekt. Är du kund sedan tidigare kan du logga in och använda tidigare uppgifter.

Börja med att ange ditt personnummer eller din e-postadress.

Betalning av kursavgiften kan göras till vårt PlusGiro: 23 40 40-4, Bankgiro: 5676-8294, kontant på plats första dagen eller med betalkort (VISA eller MasterCard). Vänligen ange namn och personnummer vid inbetalning via Pg eller Bg.

Utbildningstillfällen

 • 2020-05-04 - 2020-05-07   Göteborg Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2020-06-16 - 2020-06-19   Stockholm Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2020-08-10 - 2020-08-13   Stockholm Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.
 • 2020-10-19 - 2020-10-22   Stockholm Platser kvar

  Boka utbildning

  För att göra en bokning för denna kurs, börja med att ange ditt personnummer eller din epost-adress.